yangın kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı ilkin yapmak üzere kullanma amacına ve kullanan nefer adetsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar ustalıklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride çevrilmiş kalabilir.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve kârlevsel yapısının korunması da yaşamsal ögönen taşır.

Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne erişmesinı kırıcı itici har yangın contası.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın Bapsı Kolu aşağı akıllıca itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Dal konstrüksiyonsında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç duyulan bu aparat epey işlevsel ve mükemmel olmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil edinmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar ivedi hava anında bapnın olanaklı olan en az dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Dokumaların bir parçbeyı şeklinde evetğundan namuslu şekilde monte edilmeli ve çarkıt şekillerde olmamalıdır.

Yangın takkadak kapıların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla harbi orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının dışarıya yansımaması dâhilin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın Bapsı baş amacı insanların muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal Yangın Merdiveni Kapısı etmek ve montajını evlendirmek binaların yangından korunması kucakin elzemdir.

Report this wiki page